Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Αύγουστο 2023


Τον Αύγουστο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, στο πλαίσιο συνεργασίας με Δήμους, Φορείς και Υπηρεσίες συνέχισε τον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων, με απώτερο στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Κινητή Μονάδα διατηρεί σταθερή εβδομαδιαία παρουσία στις περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου. Ειδικότερα, στο Βόλο παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε εξαρτημένους χρήστες με στόχο την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης. Στην Καρδίτσα, λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο), ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους, σε προστατευμένο χώρο, χωρίς διακρίσεις και με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Σωτηρίτσας, με στόχο τη διασύνδεση και τη συνεργασία. Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Προϊσταμένη Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών, με σκοπό τον σχεδιασμό νέων δράσεων στις περιοχές Μακρυχωρίου, Γόννων, Πυργετού και Συκουρίου.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή ρεύματος – ΔΕΔΔΗΕ: Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε Βόλο, Σκιάθο, Καρδίτσα, Φάρσαλα και Λάρισα
Επόμενο άρθρο Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ματαράγκας - Ερμητσίου