Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Δεκέμβριο


Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος με έδρα την Λάρισα, συνέχισε και τον Δεκέμβριο την διασύνδεση με Φορείς και Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας και προχώρησε  στον σχεδιασμό δράσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας της με Δήμους και Κοινωνικές Υπηρεσίες, με σκοπό την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Χρήστο Κρικώνη, Αντιδήμαρχο της Δημοτικής ΕνότηταςΝέσσωνος με αρμοδιότητες για θέματα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του  Δήμου Τεμπών, με σκοπό την ενημέρωση και την συνεργασία για ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, τον Υπεύθυνο λειτουργίας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο και με την Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ του Δήμου Καρδίτσας κα Όλγα Μακρή, με στόχο την ενημέρωσή τους για την λειτουργία και τον σκοπό της Κινητής Μονάδας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε εβδομαδιαία βάση και με σταθερή παρουσία πραγματοποιεί παρεμβάσεις στις περιοχές της Καρδίτσας,  των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και τις περιοχές του Δήμου Τεμπών Μακρυχώρι, Γόννοι και Συκούριο, πραγματοποιώντας ατομικές συναντήσεις με εξαρτημένους και τις οικογένειες τους σε ασφαλή χώρο, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Τον μήνα αυτό, συνεχίστηκαν επίσης οι ενημερώσεις σε Φαρμακεία της Καρδίτσας και της Ελάσσονας από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες και πληροφόρηση αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον Φορέα για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο 502 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Θανάσης Παιδής στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π. Θεσσαλίας: Ανεκτίμητη η προσφορά του