Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2022


Το μήνα Φεβρουάριο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με Δήμους, Φορείς και Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, συνέχισε τις προγραμματισμένες δράσεις του, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα είχε σταθερή παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στην Καρδίτσα και σε δεκαπενθήμερη βάσηστα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα, όπως επίσης και στο Δήμο Τεμπών και πιο συγκεκριμένα σε Γόννους, Μακρυχώρικαι Συκούριο. Συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τους Δήμους, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣπραγματοποίησε συναντήσεις σε Σχολεία της Καρδίτσας, με σκοπό την ενημέρωση για την πρόληψη των εξαρτήσεων στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών σε διαγωνισμό αφίσας με θέμα: “Ζωγραφίζοντας τη ζωή, μπορώ ν’ αλλάξω, να ονειρευτώ, να μάθω να ζω χωρίς εξαρτήσεις“. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τον Δήμο Καρδίτσας.

Η Κινητή Μονάδα ξεκίνησε επίσης εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και ειδικότερα  στις περιοχές Άγιος Κωνσταντίνος, Ευαγγελίστρια, Ξηρόκαμπος, πάρκο Ελικοδρομίου, λειτουργώντας παράλληλα ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Αναύρου.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησαν συνάντηση με την κα Τσικλιτάρη, Προϊσταμένη Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Τεμπών,για τον σχεδιασμό δράσης στη Σχολική κοινότητα Γόννων.  Ακόμη,πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών,κ. Χαρισμανίδη, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και το σκοπό της Κινητής Μονάδας και μία ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία.

Πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία του Δήμου Κιλελέρ και συγκεκριμένα σε Πλατύκαμπο, Χάλκη και Νίκαια.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχημένη η ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της Πίνδου και διαχείριση των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία