Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Μάρτιο 2022


Τον μήνα Μάρτιο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με Δήμους, Φορείς και Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, συνέχισε τις προγραμματισμένες δράσεις του, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα είχε σταθερή παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στην Καρδίτσα και σε δεκαπενθήμερη βάση στα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα, όπως επίσης και στο Δήμο Τεμπών. Συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τους Δήμους, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας συνέχισε τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και ειδικότερα  στην περιοχή του Αναύρου, έχοντας σταθερή παρουσία, ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ολοκλήρωσε τις συναντήσεις σε Σχολεία της Καρδίτσας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε διαγωνισμό αφίσας με θέμα: “Ζωγραφίζοντας τη ζωή, μπορώ ν’ αλλάξω, να ονειρευτώ, να μάθω να ζω χωρίς εξαρτήσεις“. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τον Δήμο Καρδίτσας.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησαν συνάντηση με την κα ΠανωρέαΤσικλιτάρη, Κοινωνική Λειτουργό – Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμούτου Δήμου Τεμπών, για τον σχεδιασμό δράσης στη Σχολική κοινότητα Πυργετού. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Πυργετού, κ. Νικόλαο Χαντζάρα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, συνάντηση με τον Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Βάιο Θεοχαρόπουλο και με τον Αξιωματικό της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας κ. Λάμπρο Κολοσούσα, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και το σκοπό της Κινητής Μονάδας και μία ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Αγιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αγιάς.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Διευθύνσεων Αστυνομίας
Επόμενο άρθρο 190 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα