Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Σεπτέμβριο 2022


Τον μήνα Σεπτέμβριο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς και Κοινωνικές Υπηρεσίες προχώρησε στο σχεδιασμό δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή παρουσία στην Καρδίτσα – μία φορά την εβδομάδα – με την λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου και την διανομή έντυπου υλικού στους πολίτες. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε εξαρτημένους χρήστες, όσο και σε μέλη της οικογένειάς τους, σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας συνέχισε τις εξωτερικές παρεμβάσεις και στο Βόλο, στο πάρκο Αναύρου, παρέχοντας φροντίδα σε ενεργούς εξαρτημένους χρήστες.

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Αργιθέας με στόχο τη γνωριμία και την ενημέρωση για τη συνεργασία της Κινητής Μονάδας με τον Δήμο Καρδίτσας και τη δράση της.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης και με την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Φαρσάλων, ώστε να οργανωθούν κοινές δράσεις.

Τέλος, το προσωπικότης Κινητής Μονάδας επισκέφθηκε το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας με στόχο την γνωριμία, διασύνδεση και οργάνωση δράσης.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Μουζακίου στην Thessaly Expo 2022