Ειδήσεις

Δράσεις του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας για τον σχολικό εκφοβισμό


“Γροθιά στο στομάχι” της ελληνικής κοινωνίας, είναι τα στατιστικά για τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Και αυτό αφού θύματα σχολικού εκφοβισμού υπήρξαν 3 στους 10 μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο, κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 οργάνωσε δράσεις για την ενημέρωση και καταπολέμηση του φαινομένου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών. Ζωγράφισαν, έγραψαν σκέψεις, διάβασαν κείμενα σχετικά με τον εκφοβισμό, παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους, σποτ για την ενδοσχολική βία…

Οι δράσεις συνεχίστηκαν ως το τέλος της εβδομάδας με ενημερώσεις στις τάξεις από εκπροσώπους των μαθητών, ερωτηματολόγια και άλλα δρώμενα που προτάθηκαν από τα ίδια τα παιδιά!!!

Σε συνέχεια των δράσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στο σχολείο μας με θέμα τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying).

Ο εξαιρετικός εισηγητής κ. Νικόλαος Γούσιας από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας με τη βαθιά εμπειρία και τις γνώσεις του αναφέρθηκε στον ορισμό του cyber bullying, τους τρόπους που εκφράζεται και τις καταστροφικές συνέπειες στην ψυχοσύνθεση του παιδιού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κομμάτι της καταστολής και της πρόληψης του φαινομένου.

Με τις πολύτιμες συμβουλές του κατάφερε να καθηλώσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύνδεση του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής με την αγορά εργασίας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας