Ειδήσεις

Δράσεις του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης


Την τρέχουσα χρονιά, το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου δίνει το παρόν με την δημιουργία  δραστηριοτήτων στην «Διεθνή ημέρα γης» – «earth day», η οποία καθιερώθηκε παγκοσμίως την 22η Απριλίου κάθε έτους. Αρχικά, με κύριο μέλημα τον σεβασμό του περιβάλλοντος, και στόχους την προστασία αυτού και την διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας, οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στον πλανήτη έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να τους δημιουργηθεί η επιθυμία να προσφέρουν.

Στις 13/04/2022, ημέρα Τετάρτη, μια ομάδα μαθητών εντός του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου, επισκέφθηκε τον δικτυακό τόπο www.earthday.org από τον οποίο και ενημερώθηκε για την οργάνωση αυτής της διεθνούς ημέρας, τον σκοπό της δημιουργίας της καθώς και τις επικείμενες δράσεις της. Συμμετείχε σε δραστηριότητες -εκπονούμενες ηλεκτρονικά-, οι οποίες αφορούν την κλιματική αλλαγή, την χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη, την φροντίδα των άγριων ζώων και πουλιών καθώς και την προστασία των υπό εξαφάνιση ειδών.

Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν την Πέμπτη 14/05/2022, με συμμετέχοντες την Α’ τάξη και τα τμήματα  Β’ και Γ’ του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου, τα οποία συμμετείχαν στην Παγκόσμια καμπάνια “THEGREATGLOBALCLEANUP” στα πλαίσια της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί συνέλεξαν ανακυκλώσιμα υλικά από τον περιβάλλοντα χώρο της γύρω περιοχής του σχολείου  και τα τοποθέτησαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις Πασχαλινές αγορές