Ειδήσεις

Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


 Το 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου και το Γυμνάσιο Αγιάς Λάρισας επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Η επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της χορωδίας του σχολείου και του Ομίλου Μαθητικού Ραδιοφώνου που υλοποιούνται την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη χαρά να ενώσουν τις φωνές και τις νότες τους σε μια αξέχαστη συνεργασία! Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεργασίας των δύο σχολείων, η χορωδία του Γυμνασίου και το Σύνολο Πειραματισμού και Αναδόμησης του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση των κ. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνου και κ. Καρέτσου Ελευθέριου πραγματοποιήσαν κοινή πρόβα και βιντεοσκόπηση του προγράμματος  κατά τις ώρες των προβών των μουσικών συνόλων.  Ταυτόχρονα, και στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με θέμα την παραδοσιακή μουσική και τα παραδοσιακά όργανα, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αγιάς Λάρισας επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, ξεναγήθηκαν στο κτήριο Μουσικής Παιδείας και ήρθαν σε επαφή με τα διαφορετικά όργανα επιλογής που διδάσκονται στο σχολείο. Στη συνέχεια και κατά τις ώρες των προβών των μουσικών συνόλων, τα δύο Γυμνάσια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρόβες των δεκατριών διαφορετικών μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου, ευρωπαϊκών και παραδοσιακών και να γνωρίσουν με αυτόν τον τρόπο τις διαφορετικές τάσεις και στυλ μουσικής. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν εκπαιδευτικοί και με τα δύο σχολεία δώσαμε υπόσχεση για μελλοντικές συνεργασίες!

Κατά τα άλλα,  ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επτά μαθητικών συναυλιών στην αίθουσα του διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου.  Το κοινό  ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις, καθώς η αίθουσα του διοικητηρίου ήταν κάθε φορά ασφυκτικά γεμάτη.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου και στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ θεάτρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη μας, το Μουσικό Σχολείο, συνεχίζοντας μια μακρόχρονη συνεργασία με τον πολύ σημαντικό αυτό θεσμό, εμφανίζεται στην τελετή λήξης του φεστιβάλ. Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής, με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Παππά έχει αναλάβει και φέτος το μουσικό πρόγραμμα της τελετής λήξης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας υποδέχεται την Εθνική Λυρική Σκηνή σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την όπερα. Η Εθνική Λυρική Σκηνή υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας και κλιμάκιο με τραγουδιστές, εκτελεστές οργάνων και ολόκληρο επιτελείο για την πραγματοποίηση παράστασης όπερας με σκηνικά ,κουστούμια, φωτισμούς κτλ. θα επισκεφτεί το σχολείο μας και θα πραγματοποιήσει βιωματικά εργαστήρια τραγουδιού, ρυθμικής απαγγελίας και εικαστικών με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β Γυμνασίου την Τρίτη 28 Μαρτίου. Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση με τους τραγουδιστές και μουσικής της Εθνικής Λυρικής σκηνής με τη συμμετοχή των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πακέτο τριών εκατ. ευρώ για νέα έργα στο Μουζάκι