Ειδήσεις

Δράση ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Δημοτικά Σχολεία Ανάβρας και Λεονταρίου


Με αφορμή την 6η Μαρτίου η οποία  έχει καθιερωθεί ως «Πανελλήνια  Ημέρα κατά της Βίας»  πραγματοποιήθηκε στις 20/3/2024 ημέρα Τετάρτη  δράση ευαισθητοποίησης  της εκπαιδευτικής κοινότητας στα  Δημοτικά Σχολεία Ανάβρας και Λεονταρίου  από  την  Eιδική Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας  Σοφάδων  Ελένης Σαλταγιάννη. Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού». Στόχος είναι να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στη συνάντησή μας με τους μαθητές αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παρακάτω  θεματικές  ενότητες: «Ορισμός σχολικού εκφοβισμού και μορφές». Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση και βίντεο, καθώς και συμβουλευτικές οδηγίες αντιμετώπισής του. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενεργή και ουσιαστική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ξάφη Θωμά, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας και την κ. Κίτσιου Ελένη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου και όλους τους εκπαιδευτικούς  για την υποδειγματική φιλοξενία τους, καθώς και την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ρεντίνης