Ειδήσεις

Δυναμική η συμμετοχή των Καρδιτσιωτών στην απεργία


Μαζικά απήργησαν την Πέμπτη οι Καρδιτσιώτες, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, αγρότες και φοιτητές ζήτησαν, για άλλη μια φορά, να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστύχηματος στα Τέμπη και να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στις υποδομές και τις μεταφορές.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γιώργος Καπράνας τόνισε τα ακόλουθα:

«Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη.

Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξανά θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών».

 

Προηγούμενο άρθρο Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Νέο έργο ύψους 520.000 ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας