Ειδήσεις

Δυναμική κινητοποίηση φορέων για το φορολογικό νομοσχέδιο


Δυναμική ήταν η κινητοποίηση φορέων της Καρδίτσας για το φορολογικό νομοσχέδιο που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και ένα πλήθος από επιστημονικούς φορείς και ελεύθερους επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προκειμένου να υψώσουν μια φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζουν άδικο και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

«Όταν η Καρδίτσα και η Θεσσαλία προσπαθεί να βγει από τις λάσπες και να συνέλθει από τα απανωτά χτυπήματα των καταιγίδων, περιμένοντας και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για ένα σχέδιο ανάκαμψης των περιοχών μας, ανακοινώνεται ένα επαχθές φορολογικό νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο που αντί για οικονομική ανάπτυξη θα φέρει τις εμπορικές επιχειρήσεις ακόμη πιο βαθειά στις λάσπες. Το φορολογικό νομοσχέδιο δείχνει την ανικανότητα των αρμοδίων να πιάσουν πραγματικά τον φοροφυγά και έτσι βάζει στο τραπέζι οριζόντια μέτρα για όλους. Μας λέει ουσιαστικά ότι είστε όλοι κλέφτες.

Το εμπόριο που πέρασε δεκαετή οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση του covid, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταθεί στα πόδια του και ειδικά οι μικρές και πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πάρθηκαν αρκετά μέτρα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του εμπορίου, όπως χρήση πιστωτικών καρτών (κάναμε συνέταιρο τις τράπεζες σε κάθε συναλλαγή μας με τις υπερβολικές χρεώσεις),  περιορισμό μετρητών για τις συναλλαγές μέχρι και 500 ευρώ, ηλεκτρονικά τιμολόγια , η επικείμενη  διασύνδεση των παραστατικών- ταμειακών μηχανών  με την ΑΑΔΕ και  άλλα πολλά. Και όλα τα παραπάνω φυσικά με έξοδα της κάθε επιχείρησης.

Πιστεύουμε πως, επί τη βάσει των ανωτέρω, είναι απολύτως απαραίτητη η επαναξιολόγηση  της επίμαχης ρύθμισης, ώστε το νέο σύστημα φορολόγησης που διαμορφώνετε, μαζί με τις πολλές, θετικές κατά κοινή ομολογία, ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της πλήρους ψηφιοποίησης των συναλλαγών και των φορολογικών ελέγχων που περιλαμβάνονται στο προωθούμενο νομοσχέδιο, να συμβάλλουν συνολικά στην πολυπόθητη φορολογική δικαιοσύνη και ισονομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Έγκριση της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του LEADER για την περίοδο 2023-2027
Επόμενο άρθρο Πληρωμές 28 εκατ. € από ΕΛΓΑ την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου