Ειδήσεις

Δυναμική κινητοποίηση του σωματείου παραγωγών κηπευτικών λαϊκών αγορών Ν. Καρδίτσας


Στην πανελλαδική απεργία του κλάδου, με κύριο αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, συμμετείχε την Τετάρτη 7 Απριλίου το σωματείο παραγωγών κηπευτικών λαϊκών αγορών Καρδίτσας.

Το πρωί, μέλη του σωματείου διένειμαν ενημερωτικό υλικό και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο και τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο ενημερώνοντάς τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και ζητώντας τη στήριξή τους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το σωματείο: «Όλοι μαζί θα δίνουμε την μάχη στα προβλήματα που μας δημιουργεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο και με όλα τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν, ενώ θα σταθούμε απέναντι σε όποιον ή όποιους κάνουν το ίδιο. Θα τους αντιμετωπίσουμε με όρους κινήματος, το δίκιο είναι με το μέρος μας. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο γιατί είναι έκτρωμα και στόχο έχει να μας αφήσει άνεργους αλλά και τους καταναλωτές εκτεθειμένους σε μεγαλέμπορους που θα εισχωρήσουν στις λαϊκές αγορές με γνώμονα το κέρδος τους και μόνο.

Νομοσχέδιο
Η πρόταση της Κυβέρνησης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες μας. Δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εισόδημα και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δεν δίνει καμία διέξοδο ούτε στα πιο άμεσα ζητήματα που διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία.

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

-Να παραμείνουν οι άδειες προσωπικές και μόνιμες, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει έως τώρα.

-Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στις λαϊκές, κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί στην ανεργία.

-Να παραμείνει η ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

– Να σταματήσουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με κέρδη και ζημιές, να χρηματοδοτηθούν στο ύψος που απαιτείται, με κανόνες και στελεχωμένες δομές. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να ενισχύονται και από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από την εισφορά των επαγγελματιών που πρέπει να μειωθεί.

-Να απαλειφθεί η υποχρέωση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για την αναθεώρηση της άδειας.

-Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημά μας.

Δεν έφταναν τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων, ήρθαν και οι εγκληματικές πολιτικές για τη διαχείριση της πανδημίας, τα τραγελαφικά “άνοιξε – κλείσε” της Κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες από μας στην απόγνωση.

– Να παρθούν επομένως μέτρα που να καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης σήμερα, αλλά και να μας προστατεύουν την “επόμενη μέρα” από τα χρέη και τη χρεοκοπία.

Αυτό όμως που φαίνεται να είναι αδιαπραγμάτευτο για την Κυβέρνηση είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, η κατάργηση της μόνιμης άδειας του πωλητή, το νέο σύστημα μοριοδότησης και κυρίως η αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Για αυτό ζητάμε να αποσυρθεί συνολικά γιατί αν περάσουν αυτές οι αλλαγές, χιλιάδες επαγγελματίες θα εκδιωχτούν από τις λαϊκές αγορές και η είσοδος των εταιριών σε αυτές θα έρθει σαν μια φυσική εξέλιξη!

Δεν υποχωρούμε. Δεν συμβιβαζόμαστε».

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα στην Καρδίτσα – 29 νέα περιστατικά
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Πέμπτη 8/4