Ειδήσεις

Δυναμική συνεργασία για τις τρικαλινές γεύσεις στον 11ο Μύλο των Ξωτικών


Την ανάδειξη, προώθηση και προτίμηση των τρικαλινών γεύσεων, μέσω των τοπικών προϊόντων, ενισχύουν οι συναρμόδιοι φορείς στα Τρίκαλα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος και οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης κ. Παπαευθυμίου (πρόεδρος του Συλλόγου) και Κούτσικος, συναντήθηκαν στον Μύλο των Ξωτικών, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης, η ενίσχυση των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί, για την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήδη έχει συζητηθεί στη συνάντηση Δήμου Τρικκαίων – εκπροσώπων εστίασης και διασκέδασης, υιοθετείται η πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για χωριστό κατάλογο με τις τρικαλινές γεύσεις και τα τρικαλινά προϊόντα ανά κατάστημα.
Γι’ αυτό και αξιοποιείται η δυναμική πορεία της πρωτοβουλίας Meteorisimo του Επιμελητηρίου Τρικάλων, πρωτοβουλία που περικλείει τον πολιτισμό και την παράδοση της γαστρονομίας του τόπου μας, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Επίσης συζητήθηκαν οι ειδικότεροι τρόποι για τη βέλτιστη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης.
Κοινή πεποίθηση είναι ότι με τη δυναμική προβολή των τρικαλινών γεύσεων και τοπικών προϊόντων Meteorisimo, ενισχύεται η τοπική παραγωγική διαδικασία και προβάλλεται η τοπική αγορά, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, του Μύλου των Ξωτικών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων-IME και των αποτελεσμάτων του
Επόμενο άρθρο Δράση καταπολέμησης σχολικής διαρροής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων