Ειδήσεις

Δυο νέα έργα ύδρευσης στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα


Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης έργου ύδρευσης μεταξύ του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου και της αναδόχου κ. Μάρθα Δαλαμάγκα. Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου αγωγού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 3.550 μέτρων από τη θέση της πλωτής εξέδρας στην θέση «Μαγούλα» Μορφοβουνίου, έως τις δεξαμενές στη θέση «Αλαταριές» Μορφοβουνίου. Με το νέο αγωγό αναμένεται διπλασιασμός της ποσότητας νερού από τη λίμνη και αναμένεται να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλάνιζε τις κοινότητες Μεσενικόλα και Μορφοβουνίου κατά τους θερινούς μήνες. Η δημοτική αρχή προχώρησε στην μελέτη και κατασκευή του συγκεκριμένου έργου με συνολικό προϋπολογισμό 192.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η εγκατάσταση του κ. Μυλωνά, εργολάβου για το έργο της αποκατάστασης των πηγών Ανθοχωρίου – Κερασιάς, οι οποίες καταστράφηκαν από τον «Ιανό». Το έργο έχει προϋπολογισμό 133.000 ευρώ και αφορά καθαρισμό – συλλογή των πηγών σε νέα υδρομάστευση, δεδομένου ότι το 60% της ποσότητας του πόσιμου νερού χάθηκε μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν στο χώρο των πηγών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθούν οι διαθέσιμες ποσότητες νερού για την ύδρευση των Κοινοτήτων Κρυονερίου, Κερασιάς, Μορφοβουνίου και Μεσενικόλα.

Με τα δύο έργα επιλύεται οριστικά το θέμα της επάρκειας νερού στις κοινότητες, ακόμα κι αν μελλοντικά οι πηγές λόγω της κλιματικής κρίσης περιορίσουν τις διαθέσιμες ποσότητες.

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσικές Νουβέλες του Θωμά Μπακαλάκου στη Βουλή-Τηλεόραση
Επόμενο άρθρο 2ο Πανθεσσαλικό Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών