Ειδήσεις

Eκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 8 Μαρτίου 2020, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα.

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα παραστεί στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην υμνολογία του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της ανάδειξης σημαντικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας, καθώς και στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής 8 Μαρτίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η μετάνοια».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 8 Μαρτίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων (Κόκκινη Εκκλησιά) Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Η άγρια βία της επίθεσης του συστήματος και η υποκρισία περί bullying
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης για του νέους του Κέντρου Ορίζοντες