Eντυπωσίασε και συγκίνησε η χορωδία του 2ου δημοτικού σχολείου Σοφάδων στην 5η Πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών


Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 1ης Μαρτίου 2013, στην κατάμεστη από κόσμο μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε από 22 Φεβρουαρίου ως 2 Μαρτίου στην πόλη μας με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους χορωδιών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χορωδία κατέκλυσε τη σκηνή, αφού αριθμεί 55 μέλη, όλοι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με ή χωρίς μουσικές γνώσεις, αλλά με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι.

Η χορωδία, αν και νεοσύστατη και με εντατική προετοιμασία μόλις ενός μήνα, στάθηκε επάξια στη σκηνή ερμηνεύοντας με μεγάλη επιτυχία γνωστά σε όλους τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου κ.α.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι μικροί μαθητές με την ερμηνεία του διαχρονικού και τόσο επίκαιρου στις δύσκολες μέρες, που διανύει η χώρα μας, τραγουδιού των Μανώλη Ρασούλη και Βάσως Αλαγιάννη «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» αποσπώντας δικαίως το παρατεταμένο χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού.

Τη χορωδία πλαισίωναν οι μουσικοί: Παραθύρας Γιάννης (πιάνο), Αργυροπούλου Πόπη (φλάουτο), Μάλλιος Νίκος (μπουζούκι), Παπακώστα Χριστίνα (κρουστά) και η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου Παπακώστα Έλενα στο ακορντεόν και στη διεύθυνση του όλου συνόλου.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντωνίου Σωτήρης συγχαίρει θερμά τους μαθητές και την καθηγήτριά τους για την αξιέπαινη προσπάθειά τους καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών για την άριστη και επιτυχημένη διοργάνωση. Τέλος, ευχαριστεί τους μουσικούς Παραθύρα Γιάννη, Αργυροπούλου Πόπη, Μάλλιο Νίκο και Παπακώστα Χριστίνα για την ευγενική τους συμμετοχή.

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Ξεκινάει η καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς Καρδίτσας»
Επόμενο άρθρο 20 χρόνια (1993 – 2013) : Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού