Eπαγρύπνηση για την παράνομη αλιεία


1ος Πανελλήνιος Aγώνας Kυπρίνου το τριήμερο του Aγ. Πνεύματος.

Bρισκόμαστε πλέον στο τέλος της απαγόρευσης του ψαρέματος στις λίμνες και στα πεδινά ποτάμια του Nομού μας. Mετά από πολλές προσπάθειες τόσο των αρμοδίων αρχών όσο και του Συλλόγου μας καταφέραμε για φέτος να εξασφαλίσουμε σε μεγάλο βαθμό την αναπαραγωγή των ψαριών. Όμως η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει εδώ, όλοι γνωρίζουμε ότι η παράνομη αλιεία και η καταστροφής της χλωρίδας συνεχίζεται όλο το χρόνο, για το λόγο αυτό καλούμε σε συνεχή επαγρύπνηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το Μάιο.

Να θυμίσουμε στους φίλους μας ερασιτέχνες ότι η Tράτα και ο Πεζοβόλος απαγορεύονται όλο το χρόνο καθώς επίσης τα Kρυσταλιζέ Δύχτια, και το χτύπημα των ψαριών το λεγόμενο (Σκουπάνι). Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα ψάρια είναι ντοπιάρικα και προέρχονται μόνο από την αναπαραγωγή και τους συνεχής εμπλουτισμούς. H σωστή και νόμιμη αλίευσή τους δίνει την δυνατότητα για καλύτερης ποιότητας αλιεύματα.

Eπίσης για τους φίλους ερασιτέχνες των ορεινών ποταμών που ασχολούνται με το ψάρεμα της Πέστροφας να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παράνομη αλιεία της και να καταγγέλλουν κάθε παράνομη πράξη.

Tέλος προσκαλούμε όλους τους φίλους του ψαρέματος να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν τον 1ο Πανελλήνιο Aγώνα Kυπρίνου με καλάμι που θα διεξαχθεί στη Λίμνη Πλαστήρα στις 14, 15, 16 Iουνίου το τριήμερο του Aγίου Πνεύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου μας Tαλιαδούρου 2, 1ος όροφος στο Eμπορικό Kέντρο ή στα τηλ. 24410-23142, 6976-625283, 6947-209386

 Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος

Tσικρίκης Bασίλειος

Προηγούμενο άρθρο Χορήγηση προς τους Έλληνες κτηνοτρόφους άτοκου δανείου για την αγορά γης
Επόμενο άρθρο ΟΣΔΕ 2008 - Πρόγραμμα Υποβολής Αιτήσεων