Ειδήσεις

Ε. Λιακούλη: Οι κάτοικοι της Καρδίτσας αξίζουν ένα καλύτερο κολυμβητήριο


Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον προβληματισμό που επικρατεί στην κοινωνία της Καρδίτσας, αναφορικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου της πόλης, πραγματοποίησε η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή σε συνέχεια της επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες στην Καρδίτσα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, συνοδευόμενος από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Συντονιστικών Οργανώσεων, και της σχετικής ενημέρωσης που έλαβε από κατοίκους και φορείς.

Αναλυτικότερα, στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι χρήστες των εγκαταστάσεων του δημοτικού κολυμβητηρίου καταγγέλλουν δυσλειτουργίες στις υποδομές και ελλείψεις στον εξοπλισμό, που καθιστούν δυσχερή τη χρήση των χώρων και εγείρουν ερωτήματα για την ασφάλεια και την υγιεινή στις προπονήσεις. Η ανησυχία είναι εντονότερη στους γονείς, τα παιδιά των οποίων αθλούνται στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο, αλλά και σε όσους αξιοποιούν την κολύμβηση ως μέσο αποθεραπείας από τραυματισμούς και λοιπές παθήσεις.

Η Ε. Λιακούλη υπενθυμίζει ότι το αίτημα κατασκευής νέου κολυμβητηρίου αποτελεί χρόνια διεκδίκηση αθλητών, κατοίκων και φορέων της πόλης, καθώς το υφιστάμενο συμπληρώνει λειτουργία τεσσάρων δεκαετιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παλαιότητα και πληρότητα των υποδομών.   Καλείται, επίσης, να καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων πολιτών, που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να είναι συνήθης. δεδομένο που επηρεάζει και τον διαθέσιμο χρόνο προπόνησης.

Εν μέσω μάλιστα της ενεργειακής κρίσης, ζήτημα ανακύπτει με την πηγή θέρμανσης, καθώς, όπως περιγράφουν δημότες, δεν αξιοποιούνται Α.Π.Ε. και μέθοδοι φιλικές προς το περιβάλλον, γεγονός που διογκώνει το δημοσιονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της καθημερινής λειτουργίας του.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, υπογραμμίζει ότι «για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής οι πολίτες της περιφέρειας σε ολόκληρη την επικράτεια, απαιτείται να απολαμβάνουν υποδομές ισάξιων προδιαγραφών με εκείνες των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε η ποιότητα της καθημερινότητάς τους να μην υστερεί στο παραμικρό».  Σημειώνει, επίσης, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της άθλησης για την υγεία και την ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητας όλων, πρωτίστως για τη νέα γενιά, καθώς και τα ευεργετικά αποτελέσματα της κολύμβησης, μεταξύ άλλων, για τα άτομα με αναπηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ε. Λιακούλη ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για:

– τη δυσαρέσκεια και αγωνία που ταλανίζει τους κατοίκους της Καρδίτσας, αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση στο δημοτικό κολυμβητήριο,

– εάν σκοπεύουν να ενισχύσουν οικονομικά, ή με άλλα νόμιμα μέσα, τον οικείο ΟΤΑ, ώστε βραχυπρόθεσμα να αντιμετωπιστούν τάχιστα τα προβλήματα στο δημοτικό κολυμβητήριο,

– την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους χώρους και τις υπηρεσίες του κολυμβητηρίου,

– τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις κολύμβησης στην Καρδίτσα,

– την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου κολυμβητηρίου, με αξιοποίηση κάθε σύγχρονης τεχνολογικής δυνατότητας, ώστε επιτέλους να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των αθλουμένων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την παράταφρο του Σοφαδίτη ποταμού στην Κυψέλη καθάρισε η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει όλη τη Δυτική Θεσσαλία