Ειδήσεις
Tags |

Ε65: Πώς προχωρούν τα έργα στο βόρειο τμήμα έως την Καλαμπάκα


Οι κατασκευαστικές εργασίες για το βόρειο τμήμα του Ε65, από τα Τρίκαλα μέχρι τα Γρεβενά όπου θα συνδεθεί μέσω κόμβου με την Εγνατία Οδό, προχωρούν.

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο προχωρά χωρίς σημαντικά προβλήματα. Τα έργα εκτελούνται και στα δύο τμήματα από την ΤΕΡΝΑ, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων την λειτουργία και συντήρηση θα αναλάβει η Κεντρική Οδός. Αμφότερες οι εταιρείες είναι μέλη του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τα έργα στο βόρειο τμήμα είναι προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2024.

ια την εκτέλεση των έργων δραστηριοποιούνται 2 εργοτάξια: Στη Βασιλική και στην Πηγαδίτσα.

Η τελική κατάληξη του Ε65 θα είναι στο Κηπουριό Γρεβενών όπου θα συνδέεται με ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία Οδό.

Το τμήμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για πολλούς λόγους. Από την μία εκτιμάται πως θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει μάλιστα και του εγχειρήματος της απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης της περιοχής αυτής σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Από την άλλη με την σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό, η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος αποκτούν νέα πρόσβαση προς την Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Παράλληλα επιτυγχάνεται ο στόχος της απευθείας οδικής σύνδεσης των λιμένων Ηγουμενίτσας και Βόλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακή πορεία συνολικά τις δύο περιοχές.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία από το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση της ΝΔ βλέπει θετικά την κατασκευή του φράγματος Μουζακίου