Ειδήσεις

ΕΑΣΥ: Η υπογραφή για το Αστυνομικό Μέγαρο δικαιώνει τον αγώνα όλων μας


Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καρδίτσας, πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τις πολιτικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γνωστοποιήσουμε την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου και σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του αστυνομικού προσωπικού και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

Δυόμισι χρόνια μετά την έγκριση παραχώρησης έκτασης από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας, η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που συνεδρίασε στην Αθήνα την Τετάρτη  13 Ιουλίου 2022 ενέκρινε τη μελέτη, την χρηματοδότηση, την κατασκευή, την συντήρηση και την τεχνική διαχείριση πέντε (5) νέων Αστυνομικών Μεγάρων σε αντίστοιχες  Αστυνομικές Διευθύνσεις, μια εκ των οποίων είναι και η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, με αναθέτουσα αρχή τις κτιριακές υποδομές Α.Ε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για τις ενέργειές τους όλα τα πολιτικάπρόσωπα που διαδραμάτισαν το δικό τους καθοριστικό ρόλο για την επίλυση ενός χρόνιου αιτήματος του τοπικού συνδικαλιστικού μας κινήματος ξεκινώντας από τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοιδη Μιχάλη που συνέδεσε εξ αρχής το όνομά του με την υλοποίηση του έργου, τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτηκ. Θεοδωρικάκο Τάκη για τη συνέχεια και την προώθηση αυτού και τέλος τον συντοπίτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα Κωνσταντίνο για την αμέριστη στήριξη και τον καθοριστικό του ρόλο στην επίτευξη ενός δύσκολου εγχειρήματος, καθώς από την αρχή αποτέλεσε τον συνδετικ κ ρίκο και τον συνοδοιπόρο μας μέχρι την τελική επιτυχή έκβαση μιας ομαδικής και συντονισμένης προσπάθειας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να ειπωθεί για την αγαστή συνεργασία και τις καθοριστικές παρεμβάσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας Ταξιάρχου κ. Καρανάσιου Θωμά, την άρτια επαγγελματικότητα που υπέδειξε το γραφείο διαχείρισης της Δ.Α. Καρδίτσας με επικεφαλής τον Α/Β΄ κ. Αργυροπουλο Περικλή, στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο Βασίλειο για τη θετική ανταπόκριση και άμεση αποδοχή του αιτήματος της Δ. Α. Καρδίτσας, στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ψήφιση και παραχώρηση της έκτασης, στο νυν Αντιδήμαρχο Πρασίνου και πρώην Αντιπρόεδρο της Ένωσής μας κ. Κουρτεσιωτη Σπυρίδων καθώς και στον νυν ΑντιδήμαρχοΤεχνικώνΈργων και Προέδρο των Συνοριακών Αστυνομικών Νομού Καρδίτσας κ. Σβερωνη Παναγιώτη για τις κοινές μας δράσεις από τα πόστα που έφεραν και φέρουν και τέλος στην ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλωνπου στάθηκε αρωγός πλάι μαςστην επίτευξη ενός δίκαιου αιτήματος.

Ως προεδρείο δηλώνουμε ότι τιμώντας όλα όσα διεξήχθησαν μέχρι την 13η Ιουλίου 2022, παραμένουμεσε εγρήγορση έωςτην ολοκλήρωση του έργου, μέχρι και την ημέρα που αυτό θα παραδοθεί στους συνάδελφους μας και στους πολίτες του Νομού μας.

 

Προηγούμενο άρθρο 28ο Θερινό Σχολείο Δυναμικών Συστημάτων και Πολυπλοκότητας
Επόμενο άρθρο Πανδημία covid-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του