Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι και οικοδόμοι: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην υγεία


Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Ανακοινώνεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και είμαστε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα, τα δύσκολα είναι μπροστά. Πάνω από χίλια κρούσματα καθημερινά, πάνω από 300 ασθενείς στις ΜΕΘ, χιλιάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιο συστήματος υγείας. Θράσος, γιατί είναι οι ίδιοι που από όποια θέση και αν βρέθηκαν, φρόντισαν να στενέψουν ασφυκτικά και να δημιουργήσουν τα «πεπερασμένα όριά του». Θράσος γιατί την ίδια στιγμή που επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας για να επιβάλλουν lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, ισχυρίζονται ότι το δημόσιο σύστημα είναι θωρακισμένο. Θέλουν να αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο, φυσικό φαινόμενο το άθλιο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας που δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα «2 ασθένειες». Να αποδεχτούμε ως δεδομένο και φυσικό φαινόμενο να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία και το μετρό, επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι μέσα μαζικής μεταφοράς άρα θα υπάρχει συνωστισμός.

Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Χρόνια τώρα, μεθοδευμένα και αποφασιστικά, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα  χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Τα κρούσματα Covid-19 στους υγειονομικούς να καταγράφονται ως επαγγελματική ασθένεια.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.

Τα σωματεία μας συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζόμενων στην υγεία και θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που εξήγγειλαν στον νομό μας την Τρίτη 23 Φλεβάρη στην πύλη του νοσοκομείου.

 

Από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και το συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για το δρόμο Σαραντάπορο - Νεράιδα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου με τηλεδιάσκεψη