Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι Καρδίτσας: Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι διανομείς


Η θερμοκρασία στην Καρδίτσα πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, όπως συνεχώς απαιτούν οι διανομείς μέσα από τα Σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους. 

Όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε συνθήκες παγετού ή και χιονιά. Κάτω από την πίεση να βγει η δουλειά και σε συνδυασμό τις ακραίες καιρικές συνθήκες , οι εργαζόμενοι διανομείς καλούνται να οδηγήσουν σε ολισθηρό οδόστρωμα βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα των εργαζόμενων διανομέων με πολλά από αυτά να είναι θανατηφόρα. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς, απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, curier, ταχυμεταφορείς στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

 

Προηγούμενο άρθρο Θερμαινόμενες αίθουσες για αστέγους θα λειτουργήσουν στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας