Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι Καρδίτσας: Ο αγώνας των αγροτών είναι και υπόθεση του εργαζόμενου λαού


Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους. Διώχνονται από τα χωράφια τους γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα εφόδια, στα καύσιμα και ταυτόχρονα εξαναγκάζονται να πουλούν τον κόπο τους φθηνά, τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες αλλά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Καλούμε τους  εργαζόμενους, άνεργους , τις γυναίκες , τους συνταξιούχους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες και να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι αγρότες θέλουν να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια. Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματός τους. Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι΄αυτό διεκδικούμε ΣΣΕ με ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών μας.

Ταυτόχρονα σε καιρό πανδημίας και των επιπτώσεων της, υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας με τη ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου για την υγεία, τα κέντρα υγείας στις αγροτικές περιοχές του νομού μας υποστελεχωμένα διαρκώς υποβαθμίζονται και μετατρέπονται σε κέντρα εμβολιασμού κάποια απ’ αυτά. Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Η συμμαχία εργατιάς-αγροτιάς σφυρηλατήθηκε στους δρόμους του αγώνα για αξιοπρεπή ζωή , για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας . Ο αγώνας των αγροτών στα μπλόκα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας είναι αγώνας που εκφράζει τις αγωνίες και της ανάγκες όλου του λαού .

Είναι αμέτρητες φορές που το αγροτικό κίνημα της περιοχής φώτισε σαν φάρος όλους εμάς , για το πώς κερδίζεται ένας αγώνας όταν στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος βάζοντας τις ανάγκες μας μπροστά , όπου κατακτήσεις του αγροτικού κινήματος ήταν προς όφελος όλου του λαού και της κοινωνίας.

 

Προηγούμενο άρθρο 19 μετάλλια για την προαγωνιστική ομάδα της Α.Κ.Α.Κ. στους κολυμβητικούς αγώνες Αντώνης Δρόσος 2022
Επόμενο άρθρο Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για τους Ρομά και την καταστολή