Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι Καρδίτσας: Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση το Σάββατο 11 Μάρτη


Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες 8 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και ειδικά τους μαθητές και τους φοιτητές που έδωσαν βροντερό παρόν.

Το  μεγάλο ποτάμι του λαού  που  πλημμύρισε με την οργή του τους δρόμους της πόλης μας έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για μη συγκαλυφθεί αυτό το φρικτό έγκλημα, για να πληρώσουν οι ένοχοι που δεν είναι άλλοι από το κράτος και τις κυβερνήσεις του, τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες.

Στη χτεσινή συγκέντρωση ο θυμός μας μετατράπηκε σε οργή και η οργή έγινε η φωνή των νεκρών που έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια, φωνάζοντας  ότι αυτό το εγκλημα ηταν προδιαγεγραμμενο!

Οι συγνώμες και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν ξεγελούν κανένα των κυβερνόντων και των πρώην, δεν ξεγελούν κανέναν! Η δική τους πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών, ο στόχος του κέρδους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών «έβαλαν το τρένο στις αντίθετες ράγες»

Η χτεσινή απεργία ήταν μια μέρα σταθμόςγια τους  ανθρώπους του μόχθου, η δική μας ημέρα.  Όλων αυτών που καθημερινά αγωνιούμε, παλεύουμε και διεκδικούμε το αυτονόητο: Να ζούμε, να δουλεύουμε και να ταξιδεύουμε με ασφάλεια. Να πάψουν οι ζωές μας να θυσιάζονται στον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όμως ήταν και η αφετηρία για νέο μεγαλύτερο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μας.

Οι άνθρωποι που χάθηκαν στα Τέμπη είναι δικοί μας άνθρωποι! Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα! Ποτε ξανα!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, τους γυναικείους συλλόγους, τους μαθητές και τους φοιτητές, να πάρουν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής στην νέα κινητοποίηση το Σάββατο 11 Μάρτη στις 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της  Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αργιθέας την Πέμπτη 16 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καρδίτσας: Όλοι στη νέα κινητοποίηση