Ειδήσεις

ΕΔΕ για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά


Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση έκδοσης εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Τα εικονικά αυτά πιστοποιητικά, που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 47, εξέδιδε διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας η οποία έχει απομακρυνθεί προσωρινά.

Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και στα 47 άτομα τα οποία έλαβαν τις ψεύτικες βεβαιώσεις.

Οι αρμόδιες αρχές καλούνται να διερευνήσουν εάν υπήρξε και συνεργός ή συνεργοί και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε οικονομικό όφελος αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί.

Και αυτό διότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς μπόρεσε η υπάλληλος να «σπάσει» τους κωδικούς και να καταχωρεί στις λίστες των εμβολιασμένων άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ το εμβόλιο.

 

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ανέφερε ότι έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

Με ανάρτησή του, εξάλλου, στο Twitter τόνισε: «Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

 

Ο Δοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας (ΥΠΕ), Φώτης Σερέτης δήλωσε πως «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες.

Όσο για το πώς ακριβώς αποκαλύφθηκε, είπε πως το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων».

Και κατέληξε λέγοντας: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους».

 

Προηγούμενο άρθρο Πλήρως εμβολιασμένοι οι μισοί Καρδιτσιώτες
Επόμενο άρθρο Έφυγε από τη ζωή ο πρώην νομάρχης Κώστας Παπακυρίτσης – Τη Δευτέρα η κηδεία του