Ειδήσεις

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Μουζακίου από την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη


Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη, απέστειλε η Πρόεδρος  της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη γενέτειρα του Γ.Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι.

Η κ.Αγγελοπούλου, παρευρέθηκε στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, το Σάββατο 12/06, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία ψηφιακού μουσείου στο σπίτι του Γ.Καραϊσκάκη.

Στο ευχαριστήριο μήνυμά της, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, Αγαπητέ Φάνη,

Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή, να βρεθούμε στο Μαυρομμάτι, στον ιστορικό τόπο που είναι συνδεδεμένος στενά με έναν από τους

μεγαλύτερους ήρωες του Αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδας μας, του Γεωργίου Καραϊσκάκη, και να καταθέσουμε στεφάνι στον ανδριάντα του.

Μια ιδιαίτερη στιγμή, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, όπως και η επίσκεψη στον ιστορικό τόπο, όπου ο Δήμος Μουζακίου, σχεδιάζει μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού της Επανάστασης, συνδέοντας το σπουδαίο παρελθόν με το μέλλον.

Μια πρωτοβουλία του Δήμου, για τα 200 χρόνια Ελλάδα, που μετατρέπει τον χώρο, σε φυσικό και ψηφιακό μουσείο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, επιτρέποντας στον επισκέπτη να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και στις σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης.

Ένας φόρος τιμής στον ήρωα του ’21, που θα αναδείξει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, αποτελώντας πόλο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και πηγή γνώσης και έμπνευσης στις νεότερες γενιές.

Ευχαριστώ θερμά, για την υποδοχή και τη φιλοξενία, για την ξενάγηση και την παρουσίαση του σχεδίου για το Μουσείο, για το κέρασμα με τα μοναδικά προϊόντα του τόπου, για τις εκδόσεις και για τα εξαιρετικά κρασιά και τσίπουρα Μουζακίου, ενθύμια μιας τόσο ξεχωριστής επίσκεψης.

Σε παρακαλώ, να μεταφέρεις τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στην κυρία Μέλπω, για την μεγάλη προσφορά της και για την ασίγαστη φλόγα με την οποία διασώζει και διατηρεί τις μνήμες και τα συλλογικά βιώματα ενός σπουδαίου τόπου.

Με εκτίμηση & φιλία, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»».

 

Προηγούμενο άρθρο Το νέο Δ.Σ. του σωματείου χειριστών μηχανημάτων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στη Θεσσαλία στις 18,19 και 20 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου