Ειδήσεις

Ευθαλία- Θεοδώρα (Θάλεια) Τσιαμούρα: Το ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στέκεται ενάντια στην υποβάθμιση των ΚΔΑΠ


Το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων το οποίο έχει συνθλίψει τα πάντα στο πέρασμά του, έχει σαρώσει και την λειτουργία των Δημοσίων Χώρων.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των  ΚΔΑΠ ( Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) έχουν εξασθενήσει τη λειτουργία τους, με απώτερο στόχο  οι γονείς να στρέφονται αναγκαστικά στα ιδιωτικά αντίστοιχα κέντρα.

Ανάμεσα στις πολλαπλές δραστηριότητες που λάμβανε χώρα τα ΚΔΑΠ ,είναι οι χειροτεχνίες,το θέατρο και ατελείωτες ώρες παιδιού, οι οποίες ευθυνόντουσαν για τα χαμόγελα που ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών.

Ένα χαμόγελο όμως ανακούφισης ήταν ζωγραφισμένο και στα πρόσωπα των γονιών,οι οποίοι όντας τις περισσότερες φορές εργαζόμενοι, μπορούσαν να αφήσουν τα παιδιά τους στα έμπειρα χέρια των ανθρώπων που τα στελεχώνουν.

Η Νέα όμως Δημοκρατία όμως και το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων ήρθε να συνεπάρει και τα μικρά αυτά κέντρα που έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν.

Πλέον υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των παιδιών που μπορούν να εγγραφούν ετησίως,με τα κριτήρια να είναι ιδιαίτερα αυστηρά, αφήνοντας έξω πολλούς γονείς πολλοί οι οποίοι θα μπορούσαν για λίγες ώρες να ανακουφιστούν σχετικά με το που θα αφήσουν τα παιδιά τους και πώς αυτά θα απασχοληθούν πλήρως δημιουργικά.

Η εγκατάλειψη των δημόσιων αγαθών και της δημόσια παιδείας σάρωσε τα ΚΔΑΠ, και όπως καταστροφική αποφάσισαν να επέμβουν στη παιδεία θέτοντας την βάση εισαγωγής, έτσι και με τα ΚΔΑΠ. Γεμίζουν εμπόδια την πρόσβαση σε αυτά, προκειμένου οι γονείς να στραφούν στα ιδιωτικά αρπακτικά για μια ακόμη φορά.

Ως ΜέΡΑ 25  θεωρούμε ότι η δωρεάν και δημόσια Παιδεία ανήκει αδιαπραγμάτευτα στη σφαίρα των κοινών και δημόσιων αγαθών.

Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που σε να αντιστέκονται στην ερημοποίηση τους.

Ο σχεδιασμός και έλεγχος της δημόσιας παιδείαςκαι ενημέρωσης θα πρέπει να επαφίεται στα χέρια Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών.

Ως ΜέΡΑ 25 διεκδικούμε την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια,προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού με στόχο να αποτρέψουμε την ερημοποίηση των δημοσίων κοινωνικών χώρων.

 

Ευθαλία- Θεοδώρα (Θάλεια) Τσιαμούρα

Υποψήφια Βουλεύτρια ΜέΡΑ25 Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πέντε νέα έργα αλλάζουν την ποιότητα ζωής στην Αργιθέα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας στην Καρδίτσα