Ειδήσεις

Εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινη Εκκλησιά Καρδίτσης


Ο Ιερός Ναός στην Ορθόδοξο Εκκλησία ως χώρος λατρείας του αληθινού Θεού και συνάξεως επί τω αυτώ του λαού του Θεού συνιστά καθοριστικής σημείο της θείας παρουσίας. Η οικοδόμηση ενός ορθοδόξου Ναού αποτελεί τη μετέπειτα συνέχιση των αρχικών μαρτυρίων ή αποστολείων, καθώς σήμερα, αν και δεν χτίζονται επάνω στους τάφους τω αγίων μαρτύρων, καθιερώνονται με την κατάθεση αγίων λειψάνων στο θυσιαστήριό τους κατά τον μεγαλοπρεπή εγκαινιασμό τους.

Ως εκ τούτου, με κατάνυξη τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης ως και του εντός αυτού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου Άξιον Εστίν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022, παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, κόμισε μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και κατήρτισε αυτά. Εν συνέχεια, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων και της πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.

Ενώ, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και την πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκιανισμένο πλέον Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο.

Η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης έγινε δια των λειψάνων των αγίων Μαρτύρων των Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Το ιερό ανάλογιο κόσμισαν ο κ. Ηλίας Καπέλας, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο κ. Θωμάς Βλάχος, Πρωτοψάλτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ο κ. Σεραφείμ Κυρίτσης, Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος μετά της συνοδείας του.

Κατ’ αυτή την ημέρα, η χαρά της τοπικής μας Εκκλησία υπήρξε τριπλή το πρώτον η εορτή και η πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου, το δεύτερον το ιστορικό γεγονός του Εγκαινιασμού του ως και του εντός αυτού Παρεκκλησίου και το τρίτον η συμπλήρωση οκτώ (8) ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 6/7
Επόμενο άρθρο Μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά έφτασε στο τέλος της για την προαγωνιστική ομάδα της Α.Κ.Α.Κ.