Ειδήσεις

Εγκαινισμός Ιερού Παρεκκλησίου αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών, εν Καπούα αθλήσαντος Τ.Κ. Καππά


Την 18 Αυγούστου εκάστου έτους, η τοπική μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη ενός εκ των οκτώ Αγίων Της, του αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών, εν Καπούα αθλήσαντος. Παράλληλα, κατ’ αυτή την ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε τον εγκαινισμό του ομωνύμου Ιερού Παρεκκλησίου της Τ.Κ. Καππά.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Πέμπτης 17 Αυγούστου, εκόμισε μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων και της ιεράς μνήμης του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι ο άγιος Κωνσταντίνος ήταν ένας νεαρός Τούρκος που ονομαζόταν Σαϊμ, ο οποίος πίστεψε στον Χριστό, βαπτίστηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και την 18η Αυγούστου του 1610, ομολόγησε την πίστη του και μαρτύρησε για τον Ιησού Χριστό.

Καθαγίασε αυτόν τον τόπο με το τίμιο αίμα του και όχι μόνο έδωσε επιβεβαίωση της πίστης του στον Χριστό, αλλά πότισε και το δέντρο της πίστεως και της ελευθερίας της πατρίδος μας από τον τουρκικό ζυγό. Ενώ εμείς πολύ εύκολα συσχηματιζόμαστε και ταυτιζόμαστε με τα πράγματα του κόσμου, κάποιοι άνθρωποι, επιβεβαίωσαν με τη ζωή τους και κυρίως με το μαρτύριο του αίματος, την πίστη τους στον Ιησού Χριστό και έγιναν φίλοι του Θεού.

Η παρουσία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Εκκλησία, είναι μια επιβεβαίωση της συνεχούς επαγρύπνησης μέσα στα πράγματα του κόσμου, για την σωτηρία μας και τον αγιασμό μας. Όπως μας προσφέρεται ο Θεός, πρέπει κι εμείς να προσφερόμαστε σ’ Εκείνον, να προσπαθούμε να μιμηθούμε την ζωή του Αγίου Κωνσταντίνου και να έχουμε μαρτυρία πίστεως στον Ιησού Χριστό και συνειδήσεως στη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους, ώστε να μεγαλύνεται το Όνομα του Θεού και να μακαρίζονται οι άνθρωποι.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εγκαινιασμό του Ιερού ναού και στην καθιέρωση της Αγίας Τράπεζας, που γίνεται με την τοποθέτηση μαρτυρικών λειψάνων των Αγίων, ώστε όταν τελείται η θεία Λειτουργία και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και να παρέχουν αγιασμό, σωτηρία και λύτρωση στους ανθρώπους.

 

Προηγούμενο άρθρο Τροποποίηση Δασικής Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας του Δασαρχείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων