Ειδήσεις

Εγκαταστάθηκαν στην πόλη της Καρδίτσας δύο σταθμοί επισκευής ποδηλάτων


Δυο σταθμούς επισκευής ποδηλάτων εγκατέστησε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Οι δύο σταθμοί θα καλύψουν ένα μέρος των αναγκών μικροεπισκευής των ποδηλάτων των δημοτών και των επισκεπτών με ποδήλατο, όλες τις ημέρες και ώρες. Με την εγκατάστασή του ο Δήμος Καρδίτσας αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ή αναψυχής, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφορίας, του μποτιλιαρίσματος και κατά συνέπεια των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού. Το ποδήλατο είναι φιλικό στο περιβάλλον γιατί δεν έχει εκπομπές ρύπων.

Οι σταθμοί που τοποθετήθηκαν είναι μεν πρακτικοί και χρήσιμοι, αλλά και δημιουργούν εικόνα για το ποδήλατο και εκφράζουν την στήριξη του Δήμου Καρδίτσας προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ένας σταθμός στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, απέναντι από τον σταθμό κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου – ο οποίος έχει και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων – για την κάλυψη των αναγκών μικροεπισκευών των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και ένας σταθμός στην οδό Ταυρωπού, στο ύψος του υδατόπυργου, δίπλα από το περίπτερο, για την κάλυψη των αναγκών κυρίως των ποδηλατών που επισκέπτονται τη λίμνη Ν. Πλαστήρα και των αθλητών που προπονούνται ή αγωνίζονται στην περιοχή αυτή.

Οι σταθμοί διαθέτουν μία ή δύο βάσεις στήριξης του ποδηλάτου, μία τρόμπα δαπέδου για το φούσκωμα των ελαστικών και μία σειρά από κατσαβίδια και κλειδιά για μικροεπισκευές και ρυθμίσεις του ποδηλάτου.

Την ημέρα της εγκατάστασης του σταθμού στο χώρο του Παυσιλύπου παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Αρ. Σπάνιας, το στέλεχος της Δ/νσης Προγραμματισμού κ. Ν. Τζέλλου και ο υπάλληλος του Δήμου υπεύθυνος για τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής κ. Γ. Παύλου.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε μια ακόμη δράση που δείχνει το σταθερό προσανατολισμό μας προς μια κατεύθυνση που κάνει τον Δήμο μας πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό στις μετακινήσεις, πιο βιώσιμο. Συγχρόνως ενισχύει την εικόνα της πόλης ως μιας πόλης που σέβεται την τοπική της κουλτούρα και που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο μια ισχυρή ταυτότητα που έχει αποκτήσει. Συνεχίζουμε για μια καλύτερη Καρδίτσα γιατί μας αξίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την τοποθέτηση των δύο σταθμών ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Η άνω προμήθεια συνολικού προϋπολογισμού 4.798,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, καλύφθηκε από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 11 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα