Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μουζακίου


Νέα πολύ σημαντική επιτυχία για το Δήμο Μουζακίου κατέγραψε η Δημοτική αρχή καθώς ευόδωσε η προσπάθειά της για τη σημειακή τροποποίηση του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου, με την οποία «απελευθερώνονται» παραγωγοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να προχωρήσουν σε αδειοδοτήσεις εκσυγχρονιστικών η αναπτυξιακών παρεμβάσεων στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τους και να αρθούν επιτέλους νομικά κωλύματα στη συμμετοχή τους σε χρηματοδοτικά κρατικά ή Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής, (Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας), της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε τη «Σημειακή Τροποποίηση του Εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δ.Ε Μουζακίου Δήμου Μουζακίου (ΦΕΚ 331 ΑΑΠ/2012)» με Απόφαση του Συντονιστή (Αρ. Πρωτ. 29994/25-5-2023).

 

Δήλωση δημάρχου

Πολύ ικανοποιημένος για τη θετική εξέλιξη δήλωσε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισημαίνοντας τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι ως Δημοτική αρχή διότι έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα η προσπάθειά μας να επιλυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για χρόνια συνδημότες παραγωγούς και επιχειρηματίες! Πριν ένα χρόνο ο Δήμος Μουζακίου είχε εκκινήσει τη μελετητική διαδικασία σημειακής τροποποίησης του Γ.Π.Σ. του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μουζακίου, στο οποίο περιλαμβάνεται γη υψηλής παραγωγικότητας όπου δραστηριοποιούνται αρκετοί κτηνοτρόφοι – επιχειρηματίες. Όλα αυτά τα χρόνια οι συγκεκριμένοι παραγωγοί αντιμετώπιζαν σοβαρό ζήτημα με την έκδοση αδειών λειτουργίας για εγκαταστάσεις τους επειδή δεν είχε γίνει η τροποποίηση του Γ.Π.Σ.. Μετά από συντονισμένες ενέργειες (κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου, συνεχείς επαφές και συνεννοήσεις) από πλευράς της Δημοτικής Διοίκησής μας προς την Αποκεντρωμένη, η σημειακή τροποποίηση του Γ.Π.Σ. για τις χρήσεις γης της Π.Ε.Π. Γεωργική Γη Α’ προτεραιότητας, είναι πλέον πραγματικότητα. Βέβαια, έχουμε μπροστά μας τη συνολική επεξεργασία και ριζική αλλαγή του Γ.Π.Σ. (μετονομάστηκε πλέον σε Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια). Είμαστε αποφασισμένοι μετά από εξαντλητική διαβούλευση, λεπτομερείς και εξειδικευμένες μελέτες, να άρουμε αδικίες του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές χωροταξικές και λειτουργικές προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη. Είμαι υπερήφανος που η επιδραστικότητα του Δήμου Μουζακίου στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κρατικής διοίκησης έχει πια ανέβει επίπεδα επιφέροντας σημαντικά οφέλη στους δημότες. Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια. Προχωράμε μαζί και σταθερά για το καλό του Δήμου μας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της Τ.Κ. Ματαράγκας
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στον Παλαμά την Τετάρτη 31/05/2023