Ειδήσεις

Ειδικό Σχολείο: 9 χρόνια στις μυλόπετρες της αδιαφορίας και του πολιτικαντισμού


Με αφορμή την δήλωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Τέλιου, για το ειδικό σχολείο, στις 4-4-24 και την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 16-4-24, για το θέμα του κτιριακού του Ειδικού Σχολείου, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε πως, η μη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, δεν μας κάνει εντύπωση. Αν κάποιος ανατρέξει στην δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα και στα κατά καιρούς δελτία τύπου, θα κατανοήσει πως, δυστυχώς, ούτε είχαν και ούτε έχουν ξεπεραστεί οι όποιες αγκυλώσεις, εκατέρωθεν, προς χάριν των μαθητών μας ΑμεΑ.

Θυμόμαστε πόσες προσπάθειες είχαμε καταβάλλει, για μια συνάντηση Αγοραστού – Αλεξάκου στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα. Ηλπίζαμε  ότι οι Αγοραστός – Τσιάκος, θα ήταν πιο εύκολο να συνεργαστούν. Αποδείχτηκε, όμως, ότι και στις «καλύτερες οικογένειες» παραμένουν δυσκολίες. Άλλωστε, δύο χρόνια πιέζαμε το προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων (κι αυτό μέλος της «καλύτερης οικογένειας») για να κανονίσει συνάντηση με τον κ. Αγοραστό και δεν έγινε κατορθωτό! Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους κι ας μας πουν ποιος έφταιξε και δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και δεν έχει, το σημαντικότερο, εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση!

Γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά, από το 2015 που ο Σύλλογός μας ανέλαβε την πρωτοβουλία για το Ειδικό, τι ακριβώς έγινε και ποιος νοιάστηκε για το θέμα. Άλλωστε, η Κοινή Δράση, τότε είχε το προεδρείο του Συλλόγου, αλλά και όταν ακόμη δεν συμμετείχε σ’ αυτό,  δια του συναδέλφου Γ. Τσ. (ο οποίος το παρακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι και σήμερα),  προσπάθησε με επανειλημμένες οχλήσεις στο ΔΣ να  μην αφήσει το θέμα να βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των τοπικών-κομματικών ανταγωνισμών. Έχουμε όλο το ημερολόγιο με τις συναντήσεις και τις ενέργειες που έγιναν ως σήμερα, όπου αποδεικνύεται πώς χειρίστηκε ο κάθε παράγοντας την υπόθεση, όπου άλλοι μεν αδιαφορούσαν, άλλοι δε το υποβάθμιζαν ως θέμα, επιλέγοντας την προσθήκη 2-3 αιθουσών ως λύση κι όλα τούτα προφορικά, δηλαδή μη δεσμευτικά.

Σήμερα όμως είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε άμεσα, στο ίδιο τραπέζι, Σύλλογος Εκπαιδευτικών –Περιφέρεια – Δήμος και να ορίσουμε αναλυτικά και δεσμευτικά τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Αρκετούς μήνες χάσαμε για να βρεθούν δύο υπογραφές μηχανικών, που στο τέλος δεν βρέθηκαν!!! (ο ειδικός σύμβουλος κ. Κ.  κάτι ξέρει επ’ αυτού). Τώρα θα αποδειχθεί πόσο πραγματικά, Δήμος και  Περιφέρεια, είναι πρόθυμοι να ολοκληρώσουν το έργο.

Περιμένουμε από το προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων να αναλάβει δράση, αφήνοντας τις κωλυσιεργίες και να προγραμματίσει άμεσα την συνάντηση. Άλλωστε, ο δήμαρχος και δύο αντιδήμαρχοι είναι δάσκαλοι, ενώ ο περιφερειάρχης πανεπιστημιακός! Ας επιδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία. Αν χρειασθεί θα επανέλθουμε!

 

Προηγούμενο άρθρο Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο
Επόμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Σοφάδων