Ειδήσεις

Εισαγωγή μαθητών στο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας


Από την προσεχή σχολική χρονιά 2021-22 το 1o Γενικό Λύκειο Καρδίτσας θα λειτουργεί ως Πειραματικό Λύκειο.

Τι είναι τα Πειραματικά Σχολεία;

Τα Πειραματικά σχολεία είναι σχολικές μονάδες που ανήκουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπου υλοποιούνται ποικίλα προγράμματα και δράσεις με στόχο να δημιουργηθεί ένα σχολείο σύγχρονο, δυναμικά εξελισσόμενο και ικανό να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής μας. Οι δραστηριότητες  που λαμβάνουν χώρα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την καλλιέργεια και ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη των μαθητών/τριών. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Πειραματικών Σχολείων όπως και τα διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα είναι τα ίδια με των υπολοίπων σχολικών μονάδων.

Διδακτικό προσωπικό

Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων διαθέτουν την κατάλληλη επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική εμπειρία, ώστε να είναι σε θέση να υλοποιήσουν τις πιλοτικές εφαρμογές, να συμβάλλουν στην αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους και να προσφέρουν την απαραίτητη ανατροφοδότηση για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

Ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου είναι το ίδιο με αυτό των υπολοίπων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή 8:15 π.μ. ως 13.50μ.μ. Μετά τη λήξη του ημερησίου προγράμματος, όσοι μαθητές/τριες το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας μία ή δύο φορές την εβδομάδα, λαμβάνοντας αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τι είναι οι όμιλοι;

Οι όμιλοι αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά., ώστε να δη­μιουργούνται πυρήνες δημιουργικότητας και αριστείας που αξιοποιούν τις αυξημένες ικα­νότητες των μαθητών/τριων.Η εγγραφή των μαθητών στους ομίλους γίνεται με αίτηση των γονέων/κηδεμόνων και η συμμετοχή των παιδιών σε αυτούς δεν είναι υποχρεωτική.

Πώς γίνεται η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία;

Στα Πειραματικά Σχολεία μπορούν να εισαχθούν μαθητές και μαθήτριες από όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας, ύστερα από αίτησή τους, κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης, εκτός των αποφοίτων του Πειραματικού Γυμνασίου Καρδίτσας (1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας) που εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται αίτηση.

Για το διδακτικό έτος 2021-22 η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2021.

Υποβολή αίτησης για εισαγωγή

(Δεν αφορά τους μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας)

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας μέσω της διαδικασίας κλήρωσης, υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio), έως 17 Ιουνίου 2021. Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης αποδίδεται ο κωδικός και το κλειδί της αίτησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση της διαδικασίας από τους αιτούντες/ούσες. Μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οι καταστάσεις των υποψηφίων αναρτώνται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Πειραματικού Λυκείου Καρδίτσας με αναφορά στον κωδικό της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή της σωστής ονομασίας του σχολείου (1ο Ημερησιο Γενικο Λυκειο Καρδιτσας).

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο 1ο ΓΕΛ που χαρακτηρίστηκε ως Πειραματικό Λύκειο εξακολουθούν να φοιτούν σε αυτό μέχρι να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εισαγωγή και εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://1lyk-kardits.kar.sch.gr).  Τηλέφωνα επικοινωνίας με το σχολείο: 2441029401, 2441023787.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης για τις απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου