Ειδήσεις

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κοίμηση του Γέροντος Γαβριήλ Διονυσάτου


Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κοίμηση του Γέροντος Γαβριήλ Διονυσάτου (1983-3023) οργάνωσε, με επιτυχία, το Σάββατο 6 Μαϊου, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσενικόλα. Στις 7:00 το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Ιερό Μνημόσυνο. Στις 11:00 ακολούθησε προβολή ταινίας μικρού μήκους από τη ζωή του γέροντος Γαβριήλ.

Ολοκληρώθηκε με σχετική ομιλία του Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Πέτρου, Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας.

Στις 7:00 μμ. έγινε προβολή ταινίας μικρού μήκους από τη ζωή του γέροντος Γαβριήλ και η αντίστοιχη ομιλία του Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Πέτρου.

Επίσης, αποδόθηκαν ύμνοι Ιωασάφ Διονυσιάτου, με τη συμμετοχή των Βυζαντινών Χορωδιών: Ωδείου Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος ¨Γερμανός ο Μελωδός» και Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος,  Κυθήρων Σεραφείμ Στεργιούλης και Φθιώτιδας Συμεών.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Ζητάμε από τους πολίτες καθαρό μήνυμα που οδηγεί στην αυτοδυναμία της ΝΔ
Επόμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Ανανέωση συμβολαίου εμπιστοσύνης με το λαό οι εκλογές της 21ης Μάη