Ειδήσεις

Εκδήλωση με τίτλο: Η ζωή μας ζυμωμένη με σιτάρι, λάδι και κρασί


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, και τη «Μαγνήτων Κιβωτό» εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή μας ζυμωμένη με σιτάρι, λάδι και κρασί…», για τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στις 8.30 μ. μ., στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στο Βόλο, με τη στήριξη και συνεργασία του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, του «Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου» και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Ομιλητές η Πηλιορείτισσα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, (Ομότ. Eρευνήτρια, τ.  Διευθύντρια  του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών), και ο Σοφαδίτης Γιώργος Βλόντζος, (Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), που θα μιλήσουν για τον ιδιαίτερο ρόλο των τριών βασικών αγαθών στον πολιτισμό της χώρας μας. Θα προβληθεί video με δημιουργίες νηπίων που τις εμπνεύστηκαν μέσα από αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συντονίζει η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E.για την ανάπτυξη αναγκαίων έργων υποδομής δικτύων φυσικού αερίου