Ειδήσεις

Εκδήλωση στην Καρδίτσα με θέμα: Δέσμη Δράσεων Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και τον ΕΦΕΠΑΕ, η ΑΕΔΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας, διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» την Πέμπτη 20/4/2023 και ώρα: 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας (Ιεζεκιήλ 44)στην Καρδίτσα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι παρακάτω Δράσεις του Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027:

Η Δράση Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ, που αφορά επιχειρήσεις με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό επενδυτικού σχεδίου από 200.001€ έως και 1.000.000€ (επιλογή είτε ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ε.Ε. 1407/2013/De minimis είτε ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ε.Ε. 651/2014 /ΓΚΑΚ). HΔράση ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια, που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. της Ε.Ε. και από Εθνική Συμμετοχή και το ποσοστό ενίσχυσης των έργων στη Θεσσαλία είναι έως 50%.

Η Δράση Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ, που αφορά επιχειρήσεις με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό επενδυτικού σχεδίου από 30.000€ έως και 200.000€ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ε. 1407/2013 (De minimis) και   ενθαρρύνει μικρά επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονομίας και υιοθέτησης καθαρών πηγών. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. της Ε.Ε. και από Εθνική Συμμετοχή και το ποσοστό ενίσχυσης των έργων στη Θεσσαλία είναι έως 50%.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 24210 76894).

Προηγούμενο άρθρο Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στο έργο H2020-ECONUTRI
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του Enterprise Europe Network Hellas 2022-2025