Ειδήσεις

Εκδήλωση του ΚΚΕ Καρδίτσας για την πολιτική προστασία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε  η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, την Τρίτη 28 Ιούνη στο πεζόδρομο του 3ου δημοτικού σχολείου στο Παυσίλυπο, με παρουσία εκπροσώπων της τοπικής διοίκησης και φορέων και με θέμα: «Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την Πολιτική Προστασία στον αντίποδα της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης» με κεντρικό ομιλητή  τον Αντώνη Ραλλάτο μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΕ, υπεύθυνο του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε από μέρους της ΤΕ  ο Έκτορας Γάζος μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για την αγωνιστική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και γενικότερα των λαϊκών προβλημάτων.

Στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής  Αντώνης Ραλλάτος τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των  κατευθύνσεων της ΕΕ, επιδιώκει τη μετατροπή της Πολιτικής Προστασίας και της πρόληψης, σε ένα ακόμα κερδοφόρο εμπόρευμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προβλέποντας την παρουσία ιδιωτών σε διοικητικά κέντρα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και την λήψη   αποφάσεων, την πώληση εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών, τη διενέργεια μελετών, με την άμεση σύνδεση της επίσημης κρατικής δομής με ιδιωτικούς φορείς, με την κατασκευή υποδομών πυρασφάλειας με ΣΔΙΤ κλπ.

Βασικός της επίσης στόχος, είναι η αξιοποίηση της πολιτικής προστασίας στην κατεύθυνση της παραπέρα καταστολής απέναντι στο λαό. Έτσι  στρατιωτικοποιεί ακόμη περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα. Εντάσσει την Πολιτική Προστασία στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.  Προωθεί την υποκατάσταση σημαντικού μέρους των Υπηρεσιών του ΠΣ από τον εθελοντισμό και τις ΜΚΟ, και επιδιώκει την παραχώρηση αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας, δασοπροστασίας, Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων στις Περιφέρειες και την τοπική διοίκηση, χωρίς να διασφαλίζει το αναγκαίο προσωπικό και τους πόρους, επιβαρύνοντας τις λαϊκές οικογένειες με επιπρόσθετους φόρους και τέλη.

Την ίδια στιγμή κουβέντα για βελτίωση των αναγκαίων υποδομών  για την πρόληψη των καταστροφών και για τη δυνατότητα ουσιαστικής υλοποίησης των σχεδίων αντιμετώπισής τους, ασκήσεις ετοιμότητας, ουσιαστικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού.

Ενώ συνεχίζεται η μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για μελέτες, απαιτούμενα έργα και υποδομές για επαρκή αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία. Αποδυναμώνει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας , το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Δασική Υπηρεσία τις κρατικές δομές Υγείας (νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας κ.λπ.) και τις αρμόδιες υπηρεσίες δήμων και Περιφερειών σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό και υποδομές.

Η Πολιτική προστασία είναι ευθύνη του κράτους της τάξης που έχει την εξουσία, δηλαδή της αστικής τάξης και το διαχειρίζονται οι πολιτικοί της υπάλληλοι τα αστικά κόμματα, που γίνονται κυβέρνηση. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας ως προς τον προσανατολισμό και το περιεχόμενο της πολιτικής του είναι ενταγμένος και στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και των κατασταλτικών μηχανισμών τους, που συμμετέχει η Ελλάδα. Στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιείται ως εργαλείο διαφόρων ειδών παρεμβάσεων και επεμβάσεων αυτών των ενώσεων σε άλλες χώρες με πρόσχημα αξιοποιώντας φυσικές καταστροφές, τη λεγόμενη ανθρωπιστική κρίση, πολέμους, τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της στρατηγικής της λεγόμενης «Εσωτερικής και Εξωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και του ΝΑΤΟ, με τις ένοπλες δυνάμεις ως εργαλείο υλοποίησης της σύνδεσης με την πολιτική προστασία, όπως είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στο Μάτι ο τότε υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της Νατοϊκής Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση ΔΣ του 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε. με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας