Ειδήσεις

Έκδοση για τους πεσόντες Αγραφιώτες και Καρδιτσιώτες στη Μ. Ασία


Η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες Αγραφιώτες και συμπατριώτες Καρδιτσιώτες, ηρωικά μαχόμενους και ποτίζοντας με το άλυκο αίμα τους την γη της ΙΩΝΙΑΣ (Μικράς Ασίας), στον βωμό της «Μεγάλης Ιδέας» την περίοδο 1919-1922, προχωρά στην έκδοση Καταλόγου – Βιβλίου ως μνήμη και θύμηση με αφορμή και την συμπλήρωση 100 χρόνων, από την ατυχή εκστρατεία και καταστροφή του Ελληνισμού.

Το βιβλίο θα περιλαμβάνει και την Συνθήκη της ΛΩΖΑΝΗΣ που τα τελευταία χρόνια απαιτεί την αναθεώρησή της συνολικό το τουρκικό πολιτικό σύστημα.

Προσκαλούνται απόγονοι και συγγενείς πεσόντων ή πολεμιστών στην Μικρά Ασία (όπως Μορφωτικοί Σύλλογοι και συλλέκτες) που διαθέτουν φωτογραφικό υλικό των οικείων τους, να μας το διαθέσουν ηλεκτρονικά (ektgr@otenet.gr), τηλ. 2441020257 (Εκτυπωτική Καρδίτσας) ή να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές της έκδοσης Βασίλη Τσαντήλα, τηλ. 6978115229, Πρόεδρο της Ε.Α.Χ. και Παπαδόπουλο Κων/νο, συγγραφέα, Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης, τηλ. 6977366813.

Στην περιοδική εφημερίδα «Τα Ζωγλοπίτικα Χρονικά» που εκδίδει ο δραστήριος Μορφωτικός Σύλλογος Ραχούλας, στο τελευταίο φύλλο 121, υπάρχει ένα ιστορικό αφιέρωμα στους Ραχουλιώτες που συμμετείχαν στην Μικρασιατική εκστρατεία (36) και πεσόντες (9) με φωτογραφικό υλικό των ιδίων. Αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο «Φιλίστορας» και που αξίζει να κάνουν και άλλοι φορείς. Το φωτογραφικό υλικό από τα «Ζωγλοπίτικα Χρονικά».

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Επόμενο άρθρο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Διευθύνσεων Αστυνομίας