Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 και ώρα 7:30’μ.μ., επί τη αποδόσει της εορτής της κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα προστεί της ιεράς λιτανείας της σεβασμίας εικόνος της Παναγίας Ελεούσης – Δεμερλιωτίσσης στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Φαρσάλων.

Την 23 Αυγούστου, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή του Διονυσίου Αγίου Όρους, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Πέτρου, Καθηγουμένου αυτής, ώστε να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νήφωνοςπατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ανήμερα της αποδόσεως της εορτής της κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στο ιδιωτικό Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Καναλίων στη θέση «αγίασμα».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας «Φανερωμένης» Καλλιφωνίου.

***

            Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας του Μπρίμπη) Μαγουλίτσας.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας «Φανερωμένης Καλλιφωνίου.

Προηγούμενο άρθρο Υπενθύμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας για την χρήση φωτιάς έως και τις 31 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Ελ. Τζανακούλη: Κακοστημένο το παιχνίδι μεταξύ Κουρέτα – Αγοραστού