Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6:00΄μ.μ., στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, θα υποδεχθεί την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου του «Μπρίπη», η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μαγουλίτσας.

Ακολούθως, θα τελέσει την ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Παρεκκλησίου του προειρημένου Ιερού Ναού αφιερωμένο στον Όσιο Ονούφριο.

Στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου, στον ως άνω Ιερό Ναό.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου Παλαμά.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Νέστορος, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Πέτρινου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλης.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Ορφανών.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Φύλλου.

Προηγούμενο άρθρο Πουλούσαν κλεμμένα υποδήματα στην εμποροπανήγυρη
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται το κυνήγι του τρυγονιού μέχρι την λήξη της Κυνηγετικής περιόδου