Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Μαγούλας για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του ως άνω χωρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα παραστεί στην 4ηκατά σειρά από τις διεπιστημονικές ομιλίες – συζητήσεις, που διοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη και διεξάγονται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιω. Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης. Προσκεκλημένος ομιλητής θα παραστεί ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η ενσάρκωση του Λόγου».

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Ελευθερίου επισκόπου Ιλλυρικού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης κατά την οποία θα μετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου της πόλεώς μας.

Στις 10:30΄μ.μ., θα προεδρεύσει της Συνάξεως απάντων των Πνευματικών – Εξομολόγων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Μ. Αλεξάνδρου 16-18). Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η θεραπεία των θεραπευτών».

Προηγούμενο άρθρο Οι αστυνομικοί υπάλληλοι Καρδίτσας είπαν όχι στα συνεχιζόμενα φαινόμενα οπαδικής βίας
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Χατζημήτρου