Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσηςκατά την οποία θα μετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Ενορίας.

Στις 11:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» Αγναντερού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα παραστεί στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, η οποία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Κατ’ αυτή οι Βυζαντινοί Χοροί του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής Λαρίσης «Θεσσαλοί Μελωδοί» και των Συλλόγων Ιεροψαλτών Καρδίτσης και Φαρσάλων θα ερμηνεύσουν Ύμνους του αγίου Δωδεκαημέρου. Ο ερμηνευτικός σχολιασμός των κειμένων θα πραγματοποιηθεί από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Αναστασόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Φαρσάλων.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου κατά την οποία θα μετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων της πόλεως Μουζακίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ.,θα τελέσει το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης ενόψει της δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως.

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο για τους αιρετούς της νέας Περιφερειακής Αρχής
Επόμενο άρθρο Επιχειρήσεις άνοιξαν τις πόρτες τους στoυς μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας