Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024,επί τη δεσποτική εορτή των αγίων Θεοφανείων του Σωτήρος Χριστού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα τελέσει την ιερά ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στις 12:00΄μ., θα μεταβεί στην αναρρυθμιστική λίμνη Καρδίτσης, προκειμένου να ευλογήσει τα ύδατα και να πραγματοποιήσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Συνάξεως του τιμίου, ενδόξου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννουστον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ.Φαναρίου.

ΤηνΚυριακή 7 Ιανουαρίου, Σύναξις του τιμίου, ενδόξου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ. Μοσχάτου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, επί τη δεσποτική εορτή των αγίων Θεοφανείων του Σωτήρος Χριστού, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και την ιερά ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο.

 

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή η Λαϊκή αγορά στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ποδαρικό με κινητοποιήσεις για τους αγρότες