Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Η αγία μας Εκκλησία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ως εκ τούτου: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και θα τελέσει την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τη Θεία Λειτουργίαστον ως άνω Ιερό Ναό.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και θα τελέσει την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημητρίου Αναγνωστόπουλου για την νέα σχολική χρονιά