Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως)  7 Απριλίου 2024, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Λεονταρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό και θα ψάλλει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει τη συνέχεια των ομιλιών του για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με γενικό θέμα: «Ημεροδρόμιο Μεγάλης Εβδομάδος». Οι τελευταίες έξι ημέρες της επιγείου ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 7 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 7 Απριλίου,θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το εσπέρας της Κυριακής (της Σταυροπροσκυνήσεως) 7Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κουκόσιας, το εσπέρας της Κυριακής (της Σταυροπροσκυνήσεως) 7Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής (της Σταυροπροσκυνήσεως) 7Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος,το εσπέρας της Κυριακής (της Σταυροπροσκυνήσεως) 7Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με χρέωση από τις 15 Απριλίου η φόρτιση οχημάτων στους ταχυφορτιστές του Δήμου