Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και θα ψάλλει τους Δ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ξηροκάμπι Σπάρτης. Προ της Απολύσεως, θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο προσφιλούς του προσώπου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Παρασκευής 12 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα κομίσει την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων. Ακολούθως, θα τελέσει την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και θα ψάλλει τους Δ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο. Η ιερά Εικών θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον ως άνω Ιερό Ναό μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το εσπέρας της Παρασκευής 12 Απριλίου και ώρα 9:00΄μ.μ., θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τ.Κ. Αγναντερού.Κατά την περίοδο αυτή στο ως άνω χωρίο βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα της τιμίας κάρας του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

***

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσηςθα τελεσθείη ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο.

Προηγούμενο άρθρο Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων
Επόμενο άρθρο Αυγενάκης: Το σοκ σε Θεσσαλία και Έβρο επέβαλε νέο τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης