Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 21 Απριλίου 2024, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοφάδων.

Προ της Απολύσεως, θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο προσφιλούς του προσώπου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00’μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Στ’ (τελευταίου) Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει την τελευταία του από τις ομιλίες για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με γενικό θέμα: «Ημεροδρόμιο Μεγάλης Εβδομάδος». Οι τελευταίες έξι ημέρες της επιγείου ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων της πόλεως Μουζακίου.

Την Τρίτη 23 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων της πόλεως Παλαμά.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής 21 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Στ’ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 21 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το εσπέρας της Κυριακής 21 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, το εσπέρας της Κυριακής 21 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρσάλων, το εσπέρας της Κυριακής 21 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Ωε πότε … εικόνες ντροπής και καταστροφής στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας