Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Τρίτης, 23 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., θα παραστεί στη συναυλία Βυζαντινής Μουσικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Καρδίτσης «Ιωάννης ο Κουκουζέλης» με ύμνους της αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος με τίτλο: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…».

Η Συναυλία θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Πρόκειται για ένα υμνολογικό οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Τον Βυζαντινό Χορό των Ιεροψαλτών θα διευθύνει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης κ. Θωμάς Βλάχος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Ο θεολογικός σχολιασμός των ύμνων θα πραγματοποιηθεί από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μητροφάνη Αγαπίδη.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσης.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα παραστεί στη συναυλία Βυζαντινής Μουσικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Φαρσάλων «» με ύμνους της αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος με τίτλο: «Τα Πάθη τα Σεπτά».

Η Συναυλία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Ο θεολογικός σχολιασμός των ύμνων θα πραγματοποιηθεί από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Σιακάρα.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Προαστίου, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ως άνω χωρίου.

Προηγούμενο άρθρο Ανάληψη δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εθελοντική δράση από μικρούς δημότες της Καρδίτσας