Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024 και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνεία των εγκαινίων του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Ραχούλας.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα αναχωρήσει για την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, όπου θα μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Σοφίας της εν Κλεισούρας στην Ιερά Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 9 Μαΐουκαι ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη μνεία των εγκαινίων του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Νεοχωρίου, καθότι πανηγυρίζει ο υπό αναστήλωση και ανακαίνιση Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας.

Προηγούμενο άρθρο 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σεργιάνι της Παναγίας στις 10 Μαΐου