Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή του Παραλύτου 26 Μαΐου 2024, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα ψάλουν διπλωματούχοι, πτυχιούχοι, τελειόφοιτοι και σπουδαστές/στριες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως στα ελληνικά και σλαβονικά, ολοκληρώνοντας έτσι τις διήμερες Επετειακές Εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 25 χρόνων λειτουργίαςτης Σχολής, προσφοράς στη βυζαντινή μουσική και διακονίας στην Εκκλησία.

Το εσπέρας της Κυριακής και ώρα 6:45΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου του ομολογητούστον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Άνω Χαλκιάδων Φαρσάλων.

Ακολούθως στις 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Το εσπέρας της Δευτέρας 27 Μαΐου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καλλιώρας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας του Σαββάτου 25 Μαΐου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα τελέσειτην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

****

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια λειτουργίας, προσφοράς στη βυζαντινή μουσική και διακονίας στην Εκκλησία.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαγάγει Επετειακές Εκδηλώσεις, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις οποίες θα ψαλούν Ύμνοι της περιόδου του Πεντηκοσταρίου από τους διπλωματούχους, πτυχιούχους, τελειόφοιτους και σπουδαστές της Σχολής στα ελληνικά και σλαβονικά.

Σκοπός και στόχος των επικειμένων Επετειακών Εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του διασωσμένου μεγαλείου του βυζαντινού μουσικού πολιτισμού, καθώς και η άρτια μουσική εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευμένων και εκπαιδευομένων, οι οποίοι στέκονται ευπρεπώς σε ιερά αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς μας Μητροπόλεως αλλά και σε αναλόγια άλλων πόλεων της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου, το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 7:00΄μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και την Κυριακή 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση ΣΘΕΒ και Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας –HDB για προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων
Επόμενο άρθρο Στην αγκαλιά ανάδοχων οικογενειών 39 παιδιά στη Θεσσαλία